Oranžový paprsek Gabriel

03.06.2016 18:42

Oranžový paprsek - Archanděl Gabriel

or. paprsek Gabriel

Barva oranžová

Zaměření kreativita. Rovněž používaný k odstranění strachu

Čakra sakrální (svádhištána) – živel voda – rovnováha se projevuje vitalitou, kreativitou a originalitou

Druhý paprsek viditelného spektra duhy. Oranžový paprsek ovlivňuje sakrální čakru na fyzické úrovni (třetí dimenze). Je vnímán jako rumělkový odstín, přecházející od oranžové k červeně zlaté barvě, podobně jako u nejkvalitnějších krystalů hesonitu.

Archanděl Gabriel, sloužící jako posel, je jeden ze čtyř velkých archandělů. Současně je to jeden z pouhých dvou andělů (společně s archandělem Michaelem), jenž je uveden jménem v Novém zákoně. Jakožto anděl zvěstování oznámil nadcházející narození Ježíše jeho matce Marii. Byl rovněž přítomen u Ježíšovy smrti jako anděl, který střežil jeho hrobku a přinesl jeho učedníkům dobrou zprávu o Ježíšově zmrtvýchvstání (třebaže v tomto případě není zmíněn jménem). V islámu archanděl Gabriel (Jibril) duchovně probudil Mohameda, proroka Božího, a nadiktoval mu Korán. Uvádí se, že archanděl Gabriel inspiroval Johanku z Arku. Když se používá k transmutaci (transformaci) čtyřrozměrného paprsku kořenové čakry, je Gabrielova barva bílá.

Fyzické spojitosti Části těla: dolní část zad, dolní část střev, břicho a ledviny. Řídí fungování nadledvinek. Pomáhá při trávení.

Zlepšuje stav při astmatu a bronchitidě. Užitečný během menopauzy. Udržuje rovnováhu hormonů a pomáhá plodnosti. Velice motivující, udržuje energetickou rovnováhu v těle, zvyšuje vitalitu, pracuje jemněji než červený paprsek, neboť zvyšuje energii postupně. Odemyká procesy, které uvázly na mrtvém bodě. Usnadňuje zácpu.

Citové a duševní spojitosti Pomáhá při žalu, přináší ulehčení při úmrtí někoho blízkého a při jakékoli ztrátě. Zvyšuje kreativitu, optimismus a schopnost pohlížet na život pozitivně. Pomáhá při odstraňování strachu a fobií. Pomocí příjemných prožitků pomáhá uvolňovat strach.

Duchovní spojitosti Podněcuje radostné prožívání, které duchovně povznáší.

Oranžový paprsek lze použít k přivolání archanděla Gabriela, který dokáže uvolnit stres a zvýšit kreativitu.

 

https://www.nakridlechandelu.cz/andele-paprsku/oranzovy-paprsek-archandel-gabriel